Supă rece de sfeclă
Iată un preparat inedit, pe care îl poți încerca la prânz sau la cină!
Ingrediente
1 castravete
2 căței usturoi
1 ceapă
4 căni supă de legume
1 cană iaurt grecesc
1 sfeclă
2 linguri ulei de măsline
1 lingură zeamă de lămâie
2 ouă fierte tari, tăiate jumătăți
mărar
pătrunjel
sare și piper, după gust
Mod de preparare
Cureți sfecla de coajă, o tai în cuburi mici și o pui într-o oală mare împreună cu usturoiul și ceapa tocate.
Adaugi supa de legume și lași să fiarbă la foc mediu 20 de minute sau până când sfecla este moale. Iei oala de pe foc și lași supa să se răcească. După ce s-a răcit, zdrobești legumele cu un blender pentru a le transforma într-un piure fin și omogen.
Amesteci iaurtul cu uleiul de măsline, castravetele tăiat cubulețe și zeama de lămâie, apoi adaugi treptat supa-cremă de sfeclă roșie, amestecând bine pentru a mixa toate ingredientele. Pui sare și piper după gust.
Lași supa să se răcească în frigider cel puțin o oră înainte de servire. Se servește în boluri decorate cu jumătate de ou fiert tare și verdeață proaspătă.