Tartă cu ardei

tarta cu ardei jpeg

Ardeii graşi sunt contraindicaţi în cazurile de gastrită, din cauza acţiunii iritante pe cre o exercită asupra mucoasei gastrice. Digestia e mai bună dacă sunt consumaţi fără cuticula exterioară.

Ingrediente

Pentru blat 200 g făină 100 g margarină 1 ou 6 linguri apă sare

3 ardei capia roşii

1 ardei gras galben sau portocaliu

1 ardei gras verde

3 ouă

200 g telemea de oaie

100 g caşcaval

3-4 linguri smântână groasă

nucşoară

cimbru

sare

piper

Mod de preparare

Din ingredientele pentru blat, frămânţi un aluat omogen şi elastic, pe care-l laşi să stea la rece circa 30 de minute. Întinzi aluatul în foaie subţire, tapetezi cu ea o formă rotundă joasă, cu pereţi cu tot, lăsându-l să curgă puţin pe margini. Îl înţepi în mai multe locuri cu furculiţa. Între timp, cureţi ardeii de cotoare şi de seminţe şi îi tai fâşii. Separat, într-un castron, baţi ouăle cu telemeaua rasă, smântâna, sare, piper şi condimente, după gust.Aşezi fâşiile de ardei în formă peste aluat şi torni peste ele compoziţia de brânză cu ouă. Razi caşcavalul, aduci aluatul de pe margini spre interior, încreţindu-l puţin şi introduci forma în cuptor încă 45 de minute, până se rumeneşte.