Tartă cu brânză de capră

tarta cu branza de capra jpeg

Uşoară şi delicioasă! Iată o alegere câştigătoare pentru sănătatea ta. Savuroasa roşie, într-o „ipostază“ inedită. Iată cum prepari o tartă hrănitoare cu brânză de capră şi... roşii cherry.

Pentru aluat

175 g făină 1 vârf de cuţit cu sare 100 g unt 2 gălbenuşuri 2-3 linguri apă rece

Pentru umplutură

500 g brânză de capră

400 g roşii cherry

cimbru proaspăt

½ linguriţă de chimen măcinat foarte fin

frunze de rucola, pentru decor

Preparare

Amesteci făina cu un praf de sare şi pui untul tăiat bucăţi. Adaugi gălbenuşurile, torni apa şi frămânţi un aluat omogen, pe care îl dai la rece 30 de minute.

Speli roşiile cherry, le tai în două şi le pui pe un platou. Scoţi coca de la frigider, întinzi aluatul într-un vas termorezistent, îmbraci şi pereţii, înţepi cu furculiţa şi îl coci în cuptorul preîncălzit 10 minute.

Apoi îl scoţi şi-l laşi puţin la răcit. Pui într-un castron brânza de capră şi o pasezi. Adaugi chimenul măcinat şi amesteci.

Pui peste aluatul din formă câteva roşii tăiate, presari cimbru, torni compoziţia de brânză de capră, aşezi restul de roşii şi mai presari frunzuliţe de cimbru. Introduci din nou vasul în cuptor 10 minute. Serveşti tarta rece, decorată cu rucola.

Poţi înlocui, pentru un gust inedit, roşiile de pe blat cu cartofi mov fierţi şi tăiaţi ori cu rubarbă sotată.