Tartă cu brânză, fără zahăr

În funcţie de specificul ţării, tarta cu brânză sau cheesecakeul, se găseşte în numeroase variante. În Italia, de exemplu, prăjitura se face cu ricotta şi cu miere, iar în Franţa cu brânză Neufchâtel. Populară în Scoţia este tarta sărată cu brânză, somon afumat şi cimbru, pe când în Statele Unite ale Americii ea se prepară cu o brânză picantă.
Ingrediente Pentru blat 200 g biscuiţi dietetici, fără zahăr 100 g unt
Pentru cremă
500 g brânză de vaci
200 g smântână
3 gălbenuşuri
1 praf de sare
îndulcitor, după gust
2 linguri făină
1-2 linguriţe zeamă limetă
Pentru decor
coajă rasă de limetă
alune
Mod de preparare
Tapetezi o formă de tort, pisezi biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit, până obţii un aluat uşor de modelat, pe care-l întinzi uniform în tavă. Laşi blatul la rece, 30 de minute.
Preîncălzeşti cuptorul. Scurgi brânza, după care o amesteci cu smântâna. Freci gălbenuşurile cu îndulcitorul, apoi omogenizezi amestecul cu brânză şi sarea. Încorporezi făina şi zeama de limetă. Torni compoziţia peste blatul de biscuiţi şi dai totul la copt 45 de minute. La final, decorezi cu coajă de limetă şi alune.