Tartă cu dovlecei şi carne de vită

Ne plac tartele şi nu pierdem niciodată ocazia de a le preparar cu diferite umpluturi. Iar acum, recunoaştem, ne-a fost poftă de o tartă cu dovlecei şi carne de vită, n-am pierdut timpul şi ne-am şi repezit în cuptor.
Tartă cu dovlecei şi carne de vită - Ingrediente
Pentru aluat 350 g făină 200 g telemea oaie 100 g unt
2 dovlecei
400 g carne tocată de vită
1 ardei gras
2 căţei usturoi
2 fire ceapă verde
2 roşii
150 g caş
2 linguri caşcaval ras
3 ouă
100 ml lapte
1 legătură pătrunjel
sare
piper
Tartă cu dovlecei şi carne de vită - Mod de preparare
Pentru aluat, se amestecă făina cu untul rece tăiat cubuleţe şi telemeaua sfărâmată. Se frământă repede un aluat şi se lasă la frigider cel puţin 30 de minute. Se călesc câteva minute în ulei încins usturoiul şi ceapa tocate mărunt, ardeiul şi dovleceii tăiaţi cubuleţe mici. Se adaugă carnea tocată, se lasă până se albeşte, după care se lasă să se răcească. Se adaugă ouăle bătute cu laptele, roşiile tăiate cubuleţe (se opresc două rondele pentru decor) şi pătrunjelul tocat fin. Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se întinde aluatul în foaie şi se îmbracă, cu pereţi cu tot, o formă rotundă unsă, se toarnă compoziţia cu legume şi carne, caşul tăiat cubuleţe, se presară caşcavalul ras şi se decorează cu două rondele de roşii. Se coace în cuptorul încins circa 40-45 de minute, până se aureşte.