Tartă cu lămâie
Este o bunătate. Răcoroasă şi uşor de preparat, tarta cu lămâie este preferata celor care nu adoră deserturile foarte dulci.
Ai nevoie de
Pentru blat
12 linguri unt
½ cană zahăr
1 lingură esenţă de vanilie
400 g făină
Pentru crema de lămâie
400 g zahăr
¼ lingură coajă de lămâie
6 linguri unt
4 ouă
Sucul de la 2 lămâi
Sucul de la 1 lime
Pentru crema de scorţişoară
½ cană frişcă
2 linguri zahăr pudră
1 praf scorţişoară
½ lingură esenţă de vanilie
Cum se prepară tarta de lămâie
Dă drumul la cuptor şi unge cu unt o formă de tartă
Pentru blat mixează untul cu zahărul, până devine ca o cremă. Adaugă vanilia şi făina şi frământă până devine ca o cocă. Dă la rece pentru 15 minute, după care întinde o foaie şi pune-o în formă. Dă blatul la cuptor pentru 20 de minute.
Pentru crema de lămâie mixează zahărul cu zeama şi coaja de lămâie şi lime. Adaugă untul şi ouăle unul câte unul. Pune pe baie de aburi şi amestecă până se îngroaşă. Lasă blatul la răcit.
Pentru crema de scorţişoară amestecă frişca cu restul ingredientelor şi pune câte o lingură peste crema de lămâie.
Sursa foto http://dinnerwithfox.com