Tartă cu lămâie şi orez

tarta cu orez si lamaie jpeg

Pentru aceia dintre voi care nu ştiau, există multe reţete de desert care pot fi preparate cu orez, în afara banalei budinci de orez cu lapte şi dulceaţă. Noi ţi-am pregătit o tartă cu lămâie şi orez, o tartă pe care o poţi prepara în 90 de minute.

Ingrediente (1 tartă)

Pentru aluat 1 gălbenuş 250 g făină 125 g unt 1 praf de sare 50 ml apă 1 lingură ulei

100 g zahăr

150 g orez cu bobul lung

450 ml lapte

3 ouă

2 linguri coajă de lămâie

zeama de la 1 lămâie

zahăr pudră

2 lămâi (sau lime)

Mod de preparare

Frămânţi făina cu untul, sarea, gălbenuşul. Adaugi apă puţin câte puţin, până obţii un aluat care nu se ţine de degete. Dai deoparte un sfert din aluat. Ungi cu ulei forma de tartă, întinzi ¾ din aluat şi-l pui în tavă, inclusiv pe margini. Înţepi cu furculiţa din loc în loc aluatul şi bagi tava la cuptor 10 - 15 minute. Laşi blatul să se răcească.

Fierbi orezul, bine spălat, în lapte, iar după câteva minute adaugi şi zahărul. Laşi până fierbe orezul şi se îngroaşă. Dai deoparte, ţii puţin la răcorit şi adaugi ouăle, unul câte unul, coaja şi zeama de lămâie.

După ce s-au omogenizat ingredientele, torni umplutura peste aluat. Din aluatul rămas întinzi o foaie subţire pe care o aşezi deasupra şi dai tarta la cuptor

până se rumeneşte uşor. Decorezi cu zahăr pudră şi feliuţe de lămâie.

sursa foto: Photoland