Tartă cu marmeladă

Tarta cu marmelada jpeg

Reţete de tarte s-au diversificat şi, în acelaşi timp, au devenit din ce în ce mai delicioase. Aţi încercat vreodată să faceţi tartă cu marmeladă? Dacă nu, acum e momentul.

Ingrediente:

Pentru blat: 150 g unt 225 g făină 4 linguri mălai ½ linguriţă de praf de copt 120 g zahăr pudră 1 esenţă de vanilie

50 g unt

30 g zahăr pudră

1 esenţă de vanilie

125 g fulgi de migdale(sau alune)

1 cană de marmeladă

Mod de preparare:

Pentru blat, se pun într-un castron untul, făina albă, mălaiul, praful de copt, zahărul, vanilia şi un vârf de linguriţă de sare. Se amestecă până se omogenizează. Apoi se unge o tavă pentru copt cu puţin unt, se tapetează cu hârtie de copt şi se pune amestecul rezultat anterior. Se dă la frigider 30 de minute.

Pentru topping, se încălzeşte cuptorul la 180 grade C. Într-o cratiţă se pun celelalte ingrediente: untul, zahărul, fulgii de migdale şi laptele. Se dau la foc mic şi se amestecă până când untul se topeşte uşor. Când e gata, se dă deoparte şi se lasă la răcit.

Se scoate blatul din frigider. Se întinde uniform marmelada, se pune toppingul rezultat şi se dă la cuptor cca 25-30 de minute. Se serveşte caldă.

Sursa: taste.com.au