Tartă cu mere în straturi

Ar fi păcat să nu profiţi de sezonul merelor zemoase ca să nu faci tarte delicioase. Astăzi îţi propunem una mai deosebită, în care o să simţi perfect gustul merelor.
Ai nevoie de
2 căni şi jumătate de făină albă
1 cană zahăr brun
2 linguri scorţişoară
300 g unt
10 mere
½ cană zahăr tos
Amestecă bine într-un vas făina, zahărul brun şi 1 lingură de scorţişoară. Adaugă untul la temperatura camerei tăiat cubuleţe. Trebuie să obţii un aluat nisipos. Împarte aluatul în jumătate. Pune o parte din el într-un vas de cuptor înalt, având grijă să îmbraci şi marginile. Baga tava la frigider pentru o jumătate de oră. Curăţă merele, îndepărtează cotorul şi taie-le felii. Amestecă într-un vas feliile de mere, zahărul tos şi cealaltă lingură de scorţişoară. Pune feliile peste aluatul din tavă, una peste alta. Pune deasupra restul de aluat. Dă tava la cuptor până se rumeneşte frumos.
Sursa foto http://www.sippitysup.com