Tartă cu mere şi scorţişoară

Foloseşte la prăjituri mere dulci, cu coaja tare. Pentru a obţine cea mai bună tartă, ţine de seara toate ingredientele la temperatura camerei.
Ingrediente (1 tavă)
150 g făină 50 g zahăr 4 linguriţe zahăr 50 g unt 4 mere 1 linguriţă scorţişoară 2-3 linguri apă rece
Mod de preparare
Amesteci zahărul cu untul moale ţinut la temperatura camerei până devin o pastă. Adaugi făina treptat şi amesteci continuu. Pui în compoziţie 2-3 linguri de apă rece, frămânţi şi apoi formezi din aluat o biluţă.
Întinzi aluatul într-o formă rotundă, îl apeşi cu degetele până se aşază bine. Presari peste aluat 2 linguriţe de zahăr. Cureţi merele de coajă şi de căsuţa cu seminţe, le tai feliuţe şi le aşezi peste aluat. Presari deasupra scorţişoara şi 2 linguriţe de zahăr. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade şi o ţii 30 de minute.