Tartă cu piersici

tarta piersici jpeg

O simplă tartă cu piersici poate fi preparată în numai câţiva paşi. Nu e nimic complicat, ba din contră, totul este foarte simplu.

Ingrediente

Pentru aluat: 250 g făină 150 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 6 linguri apă Pentru cremă 150 g zahăr 4 gălbenuşuri 100 g făină 50 g amidon 500 ml lapte 1 păstaie vanilie

4 piersici

300 ml compot

1 plic jeleu pentru prăjituri

Mod de preparare

Pentru aluat, mixezi untul moale cu zahărul pudră până devin o cremă. Adaugi oul şi continui să mixezi. Torni apa, făina şi amesteci până se încorporează ingredientele. Aluatul moale şi lipicios pe care l-ai obţinut îl înveleşti într-o folie alimentară şi-l dai la frigider 2 ore.Între timp, prepari crema. Amesteci gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi făina şi amidonul. Torni laptele treptat şi amesteci până se încorporează. Pui compoziţia pe foc, adaugi păstaia de vanilie şi amesteci până se îngroaşă crema. Când este gata, o dai deopate şi o acoperi cu un capac.

Aluatul de la frigider îl întinzi pe masa presărată cu făină şi-l frămânţi până se înmoaie şi devine nelipicios. Îl întinzi şi-l aşezi într-o tavă pentru tartă în care ai pus hârtie de copt. Îl înţepi din loc în loc cu o furculiţă şi-l dai la cuptorul preîncălzit 15-20 de minute, până se rumeneşte. Speli piersicile, le feliezi, iar jeleul îl prepari confom instrucţiunilor de pe pachet folosind zeama de compot. Adaugi crema peste blatul de tartă răcorit, decorezi cu felii de piersici şi torni jeleul. Dai tarta la rece 2 ore înainte să o serveşti.