Tartă cu prune şi mac

Încă ne mai bucurăm de gustul tomnatic al prunelor şi încercăm un nou desert apetisant!
Ingrediente Pentru aluat 150 g unt 250 g făină 100 g zahăr 1 lingură apă rece
Pentru umplutură
150 g mac
50 g zahăr
40 g unt
2 ouă
1 plic praf de copt
4-5 linguri făină
200 g prune
1 esenţă vanilie
Mod de preparare
Amesteci untul rece cu făina şi zahărul, după care frămânţi până când obţii o compoziţie omogenă. Dacă aluatul este sfărâmicios, adaugi apa rece, apoi înfăşori coca în folie alimentară şi o dai la rece, 30 de minute. Dai deoparte un sfert din aluat, iar restul îl întinzi într-o formă de tartă, tapetată, inclusiv pe margini. Într-un vas mai mare, amesteci macul, ouăle, untul topit, esenţa de vanilie, făina, zahărul şi praful de copt. Torni compoziţia de mac peste tartă. Adaugi prunele tăiate cubuleţe. Peste umplutură întinzi aluatul rămas, tăiat fâşii, în orice fel de formă doreşti. Dai tarta la cuptorul preîncălzit, 30-40 de minute, la foc mic.