Tartă cu prune uscate

Prunele uscate se găsesc în tot sezonul rece şi sunt foarte gustoase mânate simple, dar şi ca ingredient în prăjituri. Ce spui dacă ai prepara azi această minunată tartă cu prune uscate?
De ce ai nevoie pentru tartă cu prune uscate
Pentru aluat
100 g unt
200 g făină
1 ou
1 praf de sare
1 plic zahăr vanilat
Pentru umplutură
500 g prune uscate
1 l compot
Cum se prepară tartă cu prune uscate
Freci untul cu zahărul până capătă o consistenţă spumoasă, încorporezi vanilia, oul şi la final făina amestecată cu sarea. Frămânţi până obţii un aluat omogen, pe care-l înfăşori în folie alimentară şi-l dai la frigider o oră. Întinzi aluatul şi-l aşezi în tavă, inclusiv pe margini. Dai tarta la cuptor, încălzit în prealabil, 10-15 minute. Înmoi prunele tocate în compot 10-15 minute, le scurgi şi le aşezi în tavă. Dai tarta la cuptor aproximativ 30 de minute.