Tartă cu spanac şi brânză tofu

De arătat, arată bine, după cum vedem şi în poză. Gustul acestei tarte cu spanac şi brânză tofu, garantăm noi, că este senzaţional. Poate fi preparată în zilele de post, sau de ce nu atunci când vrei să renunţi la produsele de origine animală, chiar pentru o perioadă scurtă de timp.
Tartă cu spanac şi brânză tofu - Ingrediente
Pentru aluat 250 g făină 125 g margarină 1 praf sare 3 linguri apă rece 1 praf piper
600 g spanac
300 brânză tofu
1 legătură ceapă verde
3 linguri griş
6-7 flori de dovlecel, pentru decor, opţional
sare
piper
ulei, pentru uns tava
Tartă cu spanac şi brânză tofu - Mod de preparare
Pentru aluat, cerni făina într-un vas şi adaugi margarina rece tăiată cubuleţe, un praf de sare şi unul de piper. Frămânţi un aluat sfărâmicios şi, dacă nu-ţi place cum se leagă, poţi adăuga apă rece. Strângi aluatul într-o bilă, apoi îl înfăşori într-o folie de plastic şi-l dai la rece 30 de minute. 2››› Opăreşti spanacul 2-3 minute în apă fierbinte cu sare, îl scoţi şi îl laşi să se scurgă bine. Tai ceapa mărunt şi zdrobeşti brânza. După ce spanacul s-a răcit, îl tai după dorinţă şi îl amesteci cu brânza, ceapa, grişul, sare şi piper, după gust. Ungi o formă de tartă cu ulei, întinzi aluatul, având grijă să îmbraci şi pereţii, îl înţepi cu dinţii furculiţei şi torni amestecul cu spanac, iar deasupra aşezi, dacă vrei, florile de dovlecel. Dai tarta cu spanac şi brânză tofu la cuptorul încins, la foc mediu, aproximativ 45 de minute.