Tartă cu struguri şi prune

tarta cu struguri si prune jpeg

Dacă eşti mare mâncător de struguri şi de prune această tartă s-ar putea să-ţi îndeplinească ambele dorinţe dintr-o singură felie.

Ce ai nevoie

Pentru aluat 200 g făină 80 g unt 1 ou 2 linguri zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 2 linguri lapte

250 ml iaurt gras şi gros

3 ouă

1 lingură zahăr

1 lingură unt moale

1 păstaie de vanilie

5-6 prune brumării de toamnă

1 ciorchine mare de struguri albi

Mod de preparare

Se amestecă cu vârful degetelor untul tăiat bucăţele cu făina, până se obţine un aluat nisipos. Se adaugă coaja de lămâie rasă, zahărul şi zahărul vanilat, oul, laptele şi se frământă până începe să se lege şi să se omogenizeze aluatul. Se înveleşte în folie alimentară şi se lasă la frigider circa 30 de minute. Se întinde aluatul în foaie subţire şi se tapetează interiorul unei forme de tartă până sus. Se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 10 minute. Între timp, se amestecă untul moale cu seminţele păstăii de vanilie (tăiate în două, pe lungime). Separat, într-un castron, se amestecă ouăle, zahărul şi iaurtul. Se adaugă untul aromatizat cu vanilie şi se omogenizează. Se spală fructele, se zvântă pe prosoape absorbante, se îndepărtează sâmburii prunelor şi se taie felii subţiri. Se desfac boabele de struguri de pe ciorchine. Se scoate tarta din cuptor, se umple cu crema de iaurt şi se ornează deasupra cu fructe, apoi se introduce din nou la cuptor pentru circa 25-30 de minute. Se scoate din formă după răcire, se porţionează şi se serveşte.