Tartă cu tofu şi spanac (de post)

Variază meniul clasic de post şi pregăteşte această tartă.
Ingrediente Pentru aluat
75 ml apă
300 g făină
sare
50 ml ulei
Pentru umplutură
½ conopidă
400 g spanac
1 legătură ceapă verde
2 căţei usturoi
1 lingură făină
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
150 g brânză tofu
400 ml smântână vegetală
sare
piper
Mod de preparare
Pentru aluat, pui toate ingredientele într-un bol şi le omogenizezi cu paletele de frământat de la mixer până obţii un aluat omogen. Îl dai la frigider cel puţin 15 minute.
Speli conopida, o rupi bucheţele şi o fierbi 10 minute. O scurgi şi o laşi să se răcească. Căleşti 2-3 minute spanacul cu ceapa verde tocată şi cu usturoiul pisat. Smântâna o amesteci
cu făină, sare şi piper, după gust, şi cu verdeţurile tăiate mărunt.
Scoţi de la frigider aluatul şi întinzi o foaie. O aşezi într-o formă de tartă unsă cu ulei şi presărată cu făină, o înţepi cu furculiţa din loc în loc şi înlături excesul de aluat. Ţii tava 5 minute în cuptorul încălzit în prealabil.
Scoţi tava din cuptor, aşezi conopida, pui un strat de felii de brânză tofu, torni smântâna, adaugi spanacul călit, iar pe deasupra mai poţi presăra câteva bucheţele de conopidă. Dai
din nou tarta la cuptor 35 de minute, până devine uşor arămie.
sursa foto: Profimedia