Tartă cu tofu şi spanac (de post)

tarta tofu spanac profimedia 0014133811 jpeg

Variază meniul clasic de post şi pregăteşte această tartă.

Ingrediente Pentru aluat

75 ml apă

300 g făină

sare

50 ml ulei

Pentru umplutură

½ conopidă

400 g spanac

1 legătură ceapă verde

2 căţei usturoi

1 lingură făină

1 legătură mărar

1 legătură pătrunjel

150 g brânză tofu

400 ml smântână vegetală

sare

piper

Mod de preparare

Pentru aluat, pui toate ingredientele într-un bol şi le omogenizezi cu paletele de frământat de la mixer până obţii un aluat omogen. Îl dai la frigider cel puţin 15 minute.

Speli conopida, o rupi bucheţele şi o fierbi 10 minute. O scurgi şi o laşi să se răcească. Căleşti 2-3 minute spanacul cu ceapa verde tocată şi cu usturoiul pisat. Smântâna o amesteci

cu făină, sare şi piper, după gust, şi cu verdeţurile tăiate mărunt.

Scoţi de la frigider aluatul şi întinzi o foaie. O aşezi într-o formă de tartă unsă cu ulei şi presărată cu făină, o înţepi cu furculiţa din loc în loc şi înlături excesul de aluat. Ţii tava 5 minute în cuptorul încălzit în prealabil.

Scoţi tava din cuptor, aşezi conopida, pui un strat de felii de brânză tofu, torni smântâna, adaugi spanacul călit, iar pe deasupra mai poţi presăra câteva bucheţele de conopidă. Dai

din nou tarta la cuptor 35 de minute, până devine uşor arămie.

sursa foto: Profimedia