Tartă de căpşuni cu cremă de vanilie

tartă de căpşuni cu cremă de vanilie jpeg

Tartele de căpşuni cu cremă de vanilie sunt perfecte pentru sezonul estival, deci trebuie să ştii cum se fac aceste minunate prăjituri de vară. Iată o reţetă simplă şi rapidă de tartă de căpşuni cu cremă de vanilie.

Ingrediente Tartă de căpşuni cu cremă de vanilie:

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 100 g unt
  • 125 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 25 g făină în plus dacă este cazul

Pentru cremă de vanilie:

  • Jumătate litru lapte
  • 75 g făină
  • 25 g amidon de porumb
  • 6 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 1 baton de vanilie

Fructe:

  • 600 g căpşuni proaspete

Mod de preparare Tartă de căpşuni cu cremă de vanilie:

Se amestecă făina cu praful de copt, după ce este cernută, apoi se amestecă cu ouăle, untul rece tăiat bucăţi, zahărul tos şi zahărul vanilat, plus un vârf de cuţit de sare. Aluatul se frământă bine, până ce obţine consistenţă, apoi se înveleşte în folie de plastic şi se lasă la rece în jur de 1oră.

Până se răceşte aluatul, se face crema de vanilie. Se pune la încălzit la foc potrivit laptele împreună cu zahărul vanilat. Separat, se amestecă cu ajutorul unui tel sau mixer ouăle cu zahărul. Se adaugă făina şi amidonul şise amestecă până se încorporează bine.

Laptele cald se toarnă treptat peste ouă şi se pune la foc mic, amestecând continuu. Trebuie să iasă o cremă mai groasă şi mai consistentă. Se ia apoi crema de pe foc, se acoperă cu o folie şi se lasă la răcit.

Aluatul se scoate din frigider şi se pune pe masa de lucru, se mai frământă bine cu 25 de grame de făină, ca să se poată întinde bine. Se întinde la o grosime de 0,6 mm, dar va creşte frumos în cuptor, pentru că are praf de copt.

Se tapetează o formă de tară cu unt şi făină, se pune aluatul, care se înţeapă din loc în loc, apoi se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru maximum 25 de minute. Se poate acoperi cu hârtie de copt la mijloc să fie mai proaspătă. Apoi se scote, se lasă la răcit şi se pune şi crema de vanilie rece, apoi căpşunile tăiate în două se aşază frumos pe tartă. La final se bagă la frigider şi se serveşte când se răceşte bine. Crema de vanilie poate fi amestecată cu fricşă proaspătă să fie mai moale. Este delicioasă şi foarte răcoroasă. Poftă bună!