Tartă de dovlecei

Au apărut şi dovlecei pe tarabe semn că vara s-a apropiat la mică distanţă, iar culorile şi gusturile ei se vor îmbina în preparate foarte gustoase.
Ingrediente
2 gălbenuşuri 100 g unt rece 250 g făină 2 linguri apă rece 1 praf sare
2 dovlecei
4 ouă
250 g caşcaval ras
sare
piper
Mod de preparare
Amesteci untul rece, tăiat cubuleţe, cu făina, sarea, adaugi gălbenuşurile, bătute bine cu apa rece, şi frămânţi un aluat care să fie legat. Înfăşori coca în folie de plastic şi o dai la frigider 30 de minute. Dovleceii bine spălaţi şi uscaţi îi tai rondele. Baţi ouăle bine cu un praf de sare, adaugi caşcavalul, piper după gust şi feliile de dovlecei şi amesteci. Întinzi aluatul şi îl aşezi într-o tavă rotundă tapetată, având grijă să îmbraci şi pereţii tăvii. Înţepi coca cu dinţii unei furculiţe şi torni umplutura. Nivelezi şi dai tarta la cuptorul încins aproximativ 40-45 de minute. O laşi să se răcească în tavă şi o serveşti.