Tartă de pere

Tarta de pere cu migdale sursa foto rezeptesuchen com  jpeg

Cel mai bogat şi roditor sezon a sosit şi a pregătit pentru tine cele mai aromate fructe! Iată cum prepari o delicioasă tartă cu pere.

De ce ai nevoie pentru tartă cu pere

125 g unt

2 ouă

3 linguri gem de caise

300 ml vin

200 g migdale fără coajă

4 pere

200 g zahăr

1 foaie aluat foietaj

Cum se prepară tartă cu pere

Pune într-o tavă rotundă aluatul pentru tartă şi lasă-l la rece timp de 15 min. Între timp, pregăteşte perele, pe care le pui pe foc un vas în care adaugi 300 ml apă, 75 gr. zahăr şi vinul. Lasă să fiarbă 25 de minute, până când fructele s-au înmuiat. Feliază perele, îndepărtând mijlocul cu seminţe. Bate untul  împreună cu ouăle şi zahărul rămas, peste care adaugă migdalele mărunţite într-un robot de bucătărie. Aşază compoziţia peste aluat, apoi ornează cu feliile de pere. Dă tarta la cuptor încă 30 de minute până când amestecul de migdale se rumeneşte. Încălzeşte uşor gemul de caise, cu care ungi tarta la 5 minute după ce aceasta a fost scoasă din cuptor.

Pentru prepararea tartei poţi folosi unt Koliba.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg