Tartă răsturnată cu prune
Din caietul cu deserturi specifice toamnei nu pot lipsi tartele răsturnate. Cele cu mere, gutui sau cu prune sunt un deliciu.
De ce ai nevoie pentru tartă
3-4 prune
2 linguri unt
2 linguri zahăr alb
4 linguri ulei
100 g zahăr brun
1 ou
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 linguri praf de copt
1 linguriţă scorţişoară
1 linguriţă ghimbir pudră
100 g unt
200 g făină
Cum se prepară tarta
Dai drumul la cuptor. Topeşti într-o cratiţă untul cu cele 2 linguri de zahăr alb, apoi aşezi prunele feliate, formând un strat uniform. Combini uleiul cu zahărul brun, apoi adaugi oul, vanilia şi mixezi până când se omogenizează, apoi torni untul topit. Încorporezi praful de copt, făina, scorţişoara, ghimbirul, apoi torni compoziţia peste prune. Dai cratiţa la cuptor 30 de minute sau până când trece testul scobitorii.
O laşi 5 minute la răcorit, treci cutitul pe lângă marginile cratiţei şi răstorni tarta.