Ţelină umplută
Un preparat delicat şi aromat, perfect pentru un aperitiv.
Ai nevoie de
4 ţeline 300 g ciuperci fierte 1 ceapă 1 păstârnac 100 g caşcaval 2-3 linguri ulei sare piper pudră de ardei iute
Mod de preparare
Cureţi rădăcinile de ţelină, le scobeşti în mijloc şi le pui la fiert pentru 20 de minute în apă cu sare. Le scoţi şi le laşi să se răcească. Dai mărunt pe lung ciupercile şi le pui la călit până elimină toată apa. Le scoţi şi pui în loc ceapa tăiată julien şi laşi doar până când ceapa devine sticloasă, fără să se prăjească.
Cureţi păstârnacul şi-l dai prin răzătoare, împreună cu miezul de ţelină rămas. Amesteci ciupercile cu ceapa, păstârnacul, miezul de ţelină şi adaugi sare, piper şi pudră de ardei iute după gust.
Amesteci şi umpli cu această compoziţie ţelinele. Tai caşcavalul felii şi pui câte una peste ţeline. Le dai la cuptor până când se topeşte caşcavalul.
sursa foto: Profimedia