Terină colorată
Ingrediente: 3 linguri ciocolată tartinabilă
300 g căpşuni
4 ouă
10 linguri zahăr
5 linguri lapte praf
650 ml frişcă lichidă
4 pliculeţe gelatină
½ fiolă esenţă vanilie
Cureţi şi speli căpşunile. Le scurgi şi apoi le dai la blender. Separat, amesteci ouăle cu zahărul şi cu laptele praf. Îl pui pe baie de aburi şi laşi până se întăreşte crema, amestecând continuu. Dai la răcit.
Pui gelatina la înmuiat în 130 ml apă circa 15 minute. O topeşti pe foc şi, când este aproape rece, o amesteci cu crema de ou. Mixezi frişca şi o dai la rece 15 minute. Apoi o amesteci cu piureul de căpşuni, cu esenţa de vanilie şi crema de ou cu gelatină.
Spuma de căpşune o împarţi în două. Jumătate o amesteci cu 3 linguri cu ciocolată tartinabilă. Pui alternativ, într-un castron mare, umezit în prealabil cu apă rece, cele două mousse-uri. Introduci vasul la rece 3-4 ore, apoi îl răstorni pe o farfurie. În momentul servirii, ornezi mousse-ul cu căpşuni şi gelatină roşie.