Tigaie cu legume (de post)

tigaie legume 031530 jpeg

Dacă pui puţină boia iute sau ardei iuţi, poate deveni o tigaie cu legume picante, un fel de mâncare perfect pentru acest sezon.

Ingrediente

1 kg conopidă 3-4 roşii 2 cepe 2 ardei graşi roşii 2 ardei iuţi 1 legătură pătrunjel sare ulei

Mod de preparare

Fierbi conopida în apă cu sare, o desfaci în bucheţele şi o laşi la scurs. Ceapa o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Roşiile le ţii câteva secunde în apă clocotită pentru a îndepărta cu uşurinţă pieliţa, le mărunţeşti şi le pui peste ceapa călită.

Speli şi tai mărunt ardeii graşi şi pe cei iuţi şi îi pui în vas. Adaugi verdeaţa tocată, conopida, sarea şi le laşi 10 minute să se combine aromele. Poţi servi mâncarea de legume rece sau caldă.

sursa foto: Profimedia