Tocană de ardei copţi cu vinete

tocana ardei jpeg

Este asemănătoare la gust cu zacusca, însă dacă o prepari în cantităţi mici va fi mult mai gustoasă, deoarece aromele legumelor sunt mai intense atunci când este proaspăt făcută.

Deci, încerci tocana de ardei copţi cu vinete?

De ce ai nevoie pentru tocană de ardei copţi cu vinete

1 kg de ardei roşii

5 cepe

3-4 linguri ulei

1 vânătă

2-3 morcovi

Sare, piper

1 cutie roşii descojite

Pătrunjel

Cum se prepară tocana de ardei copţi cu vinete

Coci ardeii pe plită sau în cuptor, presari sare pe deasupra şi-i acoperi cu un capac. Între timp coci si vânăta. Descojeşti ardeii şi vânăta şi îi pui la scurs. Toci cepele şi le pui la călit în ulei, adaugi morcovii şi laşi până se înmoaie. Adaugi ardeii şi vânăta tocată, sare şi piper după gust şi cutia de roşii. Laşi până scade zeama, iar la final presari pătrunjel.