Tocană de calamari cu mazăre
Tocană de calamari cu mazăre este o rețetă delicioasă, perfectă pentru iubitorii de fructe de mare.
Ingrediente
800 g rondele de calamari proaspete sau congelate
300 g mazăre congelată
1 conservă roșii tocate
1 ceapă
2 căței de usturoi
100 ml vin alb
4 linguri ulei de măsline
200 ml apă sau supă de legume
pătrunjel proaspăt
sare, piper
ardei iute
Mod de preparare
Speli bine inelele de calamari și le lași la scurs.
Într-o cratiță mare, încingi uleiul de măsline, adaugi ceapa tocată fin și usturoiul zdrobit. Le călești la foc mediu până devin aurii. Adaugi inelele de calamar și gătești 4-5 minute, amestecând frecvent. Stropești cu vin alb și lași să fiarbă până ce alcoolul se evaporă, circa 2 minute.
Torni roșiile tocate și supa sau apa. Adaugi sare, piper și puțin ardei iute. Acoperi și lași să fiarbă la foc mic 20 de minute. Adaugi mazărea și o lași să fiarbă încă 10-15 minute. Presari pătrunjel tocat înainte de servire.