Tocană de ciuperci cu linte

tocana jpeg

În zilele de post, poţi prepara această tocană delicioasă de ciuperci cu linte şi nici nu vei mai simţi nevoia să mănânci carne.

De ce ai nevoie pentru tocană de ciuperci cu linte

1 ceapă

3 căţei de usturoi

1 linguriţă cimbru

400 g ciuperci

100 g linte

2 linguri ulei

100 g quinoa

600 ml supă de legume sau apă

½ linguriţă paprika

½ linguriţă sare

½ linguriţă piper

2 linguri amidon

250 ml lapte de soia

Cum se prepară tocana de ciuperci cu linte

Toci ceapa şi usturoiul, apoi feliezi ciupercile. Sotezi ceapa şi usturoiul în ulei, apoi adaugi puţină apă şi fierbi până când se înmoaie ceapa. Adaugi ciupercile, cimbru şi un praf de sare, apoi fierbi până scade zeama lăsată.

Speli lintea şi quinoa, le adaugi peste ciuperci, torni supă sau apa în care ai adăugat restul de sare, piperul şi paprika. După aproximativ 30 de minute, adaugi amidonul dizolvat în puţină apă, apoi torni laptele de soia. Mai laşi să dea câteva clocote, apoi stingi focul.

Sursa http://www.veggiejam.com

http://www.veggiejam.com