Tocană de pește

tocana de peste jpg

Este o tocană aromată și gustoasă, ce poate fi servită la cină.

Ingrediente

500 g file de pește

2 linguri ulei de măsline

1 ceapă mare, tocată fin

2 ardei iuți, tocați fin

3 căței de usturoi, mărunțiți

1 conservă roșii tocate

zeama de la 1-2 lămâi

1 lingură boia de ardei dulce

1 legătură coriandru proaspăt, tocat sare și piper

Mod de preparare

Într-o cratiță, încălzești uleiul la foc mediu, adaugi ceapa și o călești până devine transparentă. Pui ardeii iuți și usturoiul și continui călirea 1-2 minute, până când eliberează aromele. Adaugi bucățile de pește și le rumenești ușor pe ambele părți. Torni roșiile tocate, cu tot cu suc, în cratiță și amesteci bine.

Adaugi zeama de lămâie, boiaua de ardei dulce, coriandrul tocat, sare și piper după gust. Acoperi cratița și lași la fiert, la foc mic, 15- 20 de minute. Decorezi cu busuioc și cimbru. Se poate servi cu orez.