Tort cu cremă de brânză

Pentru această reţetă de tort cu cremă de brânză, ai grijă să scurgi bine brânza.
Ingrediente (1 tort)
Pentru blat 4 ouă 4 linguri zahăr 3 linguri făină 1 lingură cacao 1 praf de sare
500 g cremă brânză de vaci
2 linguri miere
coaja de la 1/2 de lămâie
2 plicuri gelatină
250 ml frişcă lichidă
100 ml cremă de whisky
Mod de preparare
Pentru blat, baţi ouăle spumă cu un praf de sare şi cu zahărul. Încorporezi făina amestecată cu pudra de cacao şi torni compoziţia într-o tavă mare, unsă şi tapetată. Stratul de compoziţie trebuie să fie subţire, deci alege o tavă mare, astfel încât aceasta să se întindă. Coci în cuptorul preîncălzit circa 20 de minute, scoţi foaia de pandişpan şi o laşi să se răcorească.
Îmbraci un bol în folie de plastic. Cât e călduţ pandişpanul, tai fâşii şi îmbraci bolul cu ele. Opreşti şi pentru „capacul” cu care vei acoperi tortul. Pui gelatina la înmuiat în 150 ml de apă rece, apoi o încălzeşti la bain-marie, fără să dea în clocot.
Amesteci brânza cu mierea, adaugi crema de whisky, coaja de lămâie rasă şi gelatina călduţă. Baţi frişca şi o încorporezi în crema de brânză. Torni crema în bolul „îmbrăcat” în pandişpan, netezeşti şi acoperi cu restul de pandişpan. Laşi la rece circa şase ore, apoi răstorni bolul şi decorezi cu frişcă.