Tort cu cremă şi căpşuni

Fruit Pastry Cake jpeg

Tortul nu poate lipsi de la masa de Revelion, mai ales când vine vorba de unul cu cremă şi căpşuni.

De ce ai nevoie pentru tort

Pentru foi: 700 g făină 1 ou 250 g unt 1 praf de sare  200 ml apă Pentru cremă 400 ml smântână pentru frişcă 250 g zahăr 800 g căpşuni fulgi de ciocolată

Pentru foile de tort, amesteci făina cu untul rece tăiat cubuleţe. Frămânţi bine cu degetele până obţii o compoziţie nisipoasă. Separat, baţi oul cu sarea şi-l amesteci cu 200 ml de apă. Torni compoziţia în amestecul de făină. Vei obţine un aluat uşor moale pe care-l frămânţi bine, îl înveleşti în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute.

Ulterior, împarţi aluatul în 3 părţi egale. Din hârtie de copt decupezi forme de cerc după diametrul dorit. Pui fiecare bucată de hârtie în 3 tăvi pătrate, mai mari. Pe fiecare bucată de hârtie întinzi bine cu degetele bucăţile de aluat. Înţepi aluatul din loc în loc şi-l coci 7 minute, la 180 °C.

Baţi frişca şi zahărul până devin o cremă. Speli căpşunile, iar jumătate din ele le tai cubuleţe. Ungi fiecare foaie de tort cu crema de frişcă şi adaugi bucăţile de căpşuni. La final, decorezi tortul cu căpşuni întregi şi fulgi de ciocolată. Dai tortul la frigider cel puţin 2 ore.