Tort de iaurt şi portocale

tort gelatina portocale jpeg

Propunem această reţetă de desrt ca o alternativă la prăjiturile cu fructe de sezon. O poţi prepara chiar azi.

Ingrediente

450 g iaurt 100 g zahăr pudră 500 g frişcă sau 2 plicuri de praf de frişcă 2 plicuri gelatină 150 g pişcoturi de şampanie 1 portocală 2 banane 1 cutie compot ananas

Mod de preparare

Se amestecă iaurtul cu zahărul pudră, se adaugă jumătate din compotul de ananas (suc şi fruct) şi bananele tăiate mărunt. Se adaugă frişca şi gelatina dizolvată în apă fierbinte, amestecând uşor şi continuu.

Se aşază o folie de plastic pe fundul cratiţei şi pe laterale, apoi se tapetează cu feliile de portocală.

Se toarnă compoziţia în cratiţă. Deasupra se pun pişcoturi de şampanie. Se lasă la rece minimum 4-5 ore. Se răstoarnă pe un platou.