Tort diplomat cu fructe şi mascarpone

tort diplomat cu fructe si mascarpone jpeg

Este vară şi deserturile pentru evenimente speciale trebuie să fie cât mai răcoroase şi gustoase. Dacă ai un sărbătorit în familie şi vrei să-i faci o surpriză, iată o reţetă excelentă de tort diplomat cu fructe şi mascarpone. Este vremea cireşelor, vişinelor, căpşunilor şi a multor alte fructe, aşa că profită de gustul lor unic şi de un desert fin şi deosebit.

Ingrediente Tort diplomat cu fructe şi mascarpone :

  • 12 ouă potrivite
  • 600 de g zahăr
  • 60 g de gelatină
  • 750 de g lapte
  • 1,5 kg frişcă
  • 6 întăritoare de frişcă
  • 2 cutii brânză mascarpone
  • 2 budinci de vanilie la plic
  • 200 g cireşe
  • 200 g vişine
  • 200 g caise
  • 3 pachete de biscuiţi simpli

Pentru ornat aveţi nevoie de:

  • 500 ml frişcă
  • Bomboane de ce culoare vă place sau fructe

Mod de preparare Tort diplomat cu fructe şi mascarpone :

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar primele se bat bine cu ajutorul unui mixer. Apoi, se bate şi frişca împreună cu întăritoarele de frişcă şi 200 de grame de zahăr. La final, când frişca s-a întărit bine se adaugă şi brânza mascarpone şi se mai mixează câteva minute.

Gălbenuşurile se amestecă cu budincile de vanilie, puţin lapte şi zahărul. Gelatina se dizolvă apoi în 150 ml de apă şi se adaugă în lapte. Laptele rămas se pune pe foc, se lasă la încălzit, apoi se pune şi compoziţia de gălbenuşuri şi budincile de vanilie, se amestecă permanent la foc mic să nu se prindă. Compoziţia trebuie să prindă consistenţa unei smântâni.

Se lasă acoperită la răcit, amestecându-se din când în când în ea. Se va întări mai mult de la   gelantină. Când s-a răcit complet, se amestecă cu albuşurile bătute şi cu frişca cu mascarpone. Nu se foloseşte mixerul, ci o spatulă. Când sunt amestecate bine se pun şi fructele fără sâmburi.

Se tapetează o tavă dreptunghiulară, se împarte compoziţia în trei părţi egale şi se pune astfel: se toarnă prima parte în tavă, apoi se pune un strat de biscuiţi, aşezaţi unul lângă altul, apoi se mai pune un strat de cremă şi unul de biscuiţi. Ultimul strat este de cremă, se acoperă cu o folie transparentă şi se pune la rece până a doua zi.

A doua zi se scoate de la rece, se îndepărtează folia şi se răstoarnă pe un platou pentru ornare. Frişca pentru ornare se bate bine şi se decorează frumos tortul. Se pun bomboane sau fructe, după cum vă place. Poftă bună!