Tort diplomat fără albuşuri

Tortul diplomat iese delicios şi compact atunci când îl faceţi fără albuşuri. Spuma din albuşuri este prea lichidă pentru acest tort. Vă mai recomandăm, de asemenea, să nu folosiţi prea mult lapte, ci mai degrabă mai multă frişcă, se lucrează mai uşor cu ea, deoarece se întăreşte mai repede. Pentru această reţetă se foloseşte, cel mai bine, o formă cu diametru de 24 cm cu marginile mai înalte pentru pişcoturi.
Ingrediente Tort diplomat fără albuşuri:
- 35-40 pişcoturi
- 250 g zahăr
- 500 ml frişcă
- 100 ml lapte
- 6 gălbenuşuri
- Ananas rondele şi cubuleţe , câte o conservă
- 1 păstaie vanilie sau o linguriţă esenţă pură de vanilie
- 2 kiwi copţi
- 2 mandarine
- 25 g gelatină granule
Mod de preparare Tort diplomat fără albuşuri:
Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se pun de-o parte, ţinute la frigider se pot folosi pentru altceva. Apoi gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul, ideal este să frecaţi până se face o spumă de trei ori mai mare decât cantitatea de la început.
Apoi se adaugă încet laptele, amestecând. Dacă aţi ales păstaia de vanilie, puneţi seminţele acum şi amestecaţi până când se dizolvă. Dacă aţi optat pentru esenţă, aceasta se pune la sfârşit.
Apoi, crema se pune la bain-marie şi se amestecă continuu 5 minute ca să se topească zahărul.
Crema se pune la frigider, şi acum pregătiţi gelatina, care se lasă la hidratat in suc de ananas (50 ml) şi se topeşte după la bain-marie. Se adaugă în crema de gălbenuşuri.
Apoi se bate frişca cât mai bine, să fie cremoasă şi spumoasă şi se adaugă treptat în cremă şi se lasă iar la rece. Crema la tortul diplomat fără albuşuri trebuie să fie fermă, cu o consistenţă densă pentru a nu se topi în contact cu fructele zemoase.
Forma este bine să se îmbrace în folie transparentă. Pişcoturile se aşază frumos, unul lângă altul pe marginea formei, iar fundul se acoperă cu ananasul rondele. Se taie restul de fructe în cuburi şi se storc de zeamă cât să nu lase prea multă în cremă.
Se toarnă în formă jumătate din crema din frigider, şi deasupra se aruncă în ploaie jumătate de fructe, care apoi se îndeasă în cremă. Puteţi alege orice alt fructe vă plac, nu neapărat kiwi, mandarine şi ananas. Peste fructele tăiate se toarnă şi restul de cremă, apoi restul de fructe, care se îndeasă din nou în compoziţie.
După ce se nivelează cu un cuţit plat se pun pişcoturi înmuiate în compot de ananas deasupra. Apoi tortul se bagă la rece pentru cel puţin 4-5 ore sau chiar peste noapte ca să se închege bine.
Se scoate de la frigider, se aşază un platou deasupra formei şi se răstoarnă tortul diplomat cu grijă. Se scoate folia transparentă şi se ornează cu fructe şi frişcă (dacă va place cu frişcă multă).
Tortul diplomat fără albuşuri este delicios, cremos şi foarte uşor, oricine poate savura din acest tort minunat!