Tort olandez cu mere

tort cu branza si mere jpeg

Cu un astfel de tort, parcă ţi-ai dori să-ţi serbezi ziua de naştere cât mai des. Iată cum se prepară tort olandez cu mere.

De ce ai nevoie pentru tort olandez cu mere

200 g biscuiţi digestivi

100 g unt

3 mere

6 linguri zahăr

500 ml frişcă

3 linguri unt

2 plicuri gelatină

Cum se prepară tort olandez cu mere

Macină biscuiţii şi amestecă-i cu untul topt. Aşază blatul într-o formă de tort, cu inel detaşabil. Bate frişca şi amestec-o cu gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Toarnă frişca peste blat, niveleaz-o şi dă tortul la frigider 2-3 ore. Caramelizează zahărul împreună cu merele descojite şi tocate. Când caramelul s-a legat, pune cele trei linguri de unt şi toarnă compoziţia peste tort. Lasă să se răcească înainte să serveşti.