Tortilla spaniolă
O reţetă perfectă pentru micul dejun, prânz sau cină. În plus, se poate savura atât rece cât şi caldă.
Ce ingrediente îţi trebuie
- 8 ouă
- 235 ml ulei de măsline extra virgin
- 1 căţel de usturoi, presat
- 350 g ceapă albă (una mare) tăiată foarte subţire în cruce
- 700 g cartofi (aproximativ 3 mari) tăiaţi în cruce
- pătrunjel proaspăt
- sare după gust
- piper negru proaspăt măcinat
Cum se prepară
Într-un castron mare, amestecă uşor 8 ouă cu un vârf de sare generos şi cu pătrunjelul tocat. Apoi pune castronul deoparte.
Lasă tigaia pe foc la temperatură medie / mare, adaugă cele 2 linguri de ulei de măsline şi pune ceapa tăiată şi usturoiul presat până se rumeneşte complet (10-12 minute).
Într-o tigaie mai înaltă, wok, la foc mediu, încălzeşte o ceaşcă de ulei. Focul să fie la temperatură medie şi adaugă cartofii, tăiaţi rondele, presăraţi cu sare, după gust. Se întorc ocazional, până când aceştia sunt delicaţi şi complet prăjiţi (25-30 minute). Nu lăsa cartofii să devină maro.
După ce s-au prăjit cartofii, pune într-un castron împreună cu ceapa prăjită, apoi amestecă uşor. Lasă să se răcească.
În tigaia wok, pune 3 linguri de ulei la încins, apoi toarnă amestecul de ouă, împreună cu cartofii prăjiţi, ceapa şi usturoiul. Pune un strat de ou, un strat de cartofi pentru a pătrunde şi în interiorul acestora.
Lasă la rumenit şi răsuceşte compoziţia până ce laturile încep să se fixeze (3-5 minute). Opreşte focul şi acoperă tigaia 5 minute.
Scoate tortilla pe o farfurie. Lăsă să se odihnească timp de 5-7 minute înainte de servire.
Sursa www.gnom-gnom.com