Triunghiuri cu mere

Un răsfăţ tomnatic pentru orice vârstă!
Ingrediente
1 pachet foitaj congelat 4-5 mere acrişoare 5 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară 3 linguri zahăr pudră 1 ou 1 lămâie
Mod de preparare
Se lasă foitajul la decongelat, apoi se desface foaia, se mai întinde puţin cu sucitorul şi se taie pătrate cu latura de 10 cm. Se curăţă merele de coajă, se dau pe răzătoarea mare şi se stropesc cu puţină zeamă de lămâie ca să nu oxideze. Se lasă merele rase într-o strecurătoare la scurs, apoi se amestecă cu zahărul şi scorţişoara. Se pune pe fiecare pătrat de foitaj două linguri de umplutură cu mere, se ung maginile de aluat cu albuş, apoi se lipesc marginile formând un triunghi. După ce au fost formate toate triunghiurile, se ung cu puţin gălbenuş, se aşază într-o tavă unsă cu unt şi se dau la cuptor pentru 20-30 de minute. Cât sunt calde se presară cu zahăr pudră.