Turtă dulce

Turtă dulce pentru colindători. Sau pur şi simplu ceva dulce tradiţional, care te trimite cu siguranţă cu gândul la această perioadă plină de magie.
Ingrediente
300 g făină albă 200 g făină de secară 200 g unt 250 g zahăr brun 3 ouă 1 plic praf de copt 1 praf de sare 1 lingură scorţişoară măcinată 1 linguriţă ghimbir măcinat 1 linguriţă nucşoară măcinată 1 linguriţă ienibahar măcinat 1 linguriţă cuişoare măcinate 1 plic zahăr vanilat
Pentru glazură
1 cană zahăr pudră
¼ linguriţă esenţă de vanilie
2 ½ lingură zeamă de lămâie
coloranţi alimentari
Cum se prepară
Se amestecă cele două tipuri de făină cu sarea, zahărul, praful de copt şi mirodeniile. Se adaugă untul tăiat bucăţele şi ouăle. Se frământă un aluat potrivit de tare şi se lasă la rece de 30 de minute.
Se întinde o foaie din aluat şi se decupează cu o formă bucăţile de turtă dulce. Se aşază turta dulce în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit circa 20 de minute.
Pentru glazură, se freacă zahărul pudră cu zeama de lămâie şi esenţa de vanilie. Se colorează turta dulce cu coloranţi alimentari. Se scoate turta dulce din cuptor, se lasă să se răcorească şi se glazurează după imaginaţie.
sursa foto: Shutterstock