Turtă dulce

HK 141121 NikolausHonigkuchen jpeg

În pragul sărbătorilor de iarnă, acest desert îţi va aduce aminte de copilărie.

Ai nevoie de

120 g miere

50 g zahăr brun

75 g unt

1 albuş de ou

½ linguriţă scorţişoară

1 praf cuişoare

250 g făină

2 linguri parf de copt

50 g migdale măcinate

Încălzeşte într-o cratiţă mierea cu zahărul şi untul şi amestecă până se dizolvă zahărul. Bate albuşul cu scorţişoara şi cuişoarele. Amestecă separat făina cu praful de copt şi migdalele. Adaugă făina şi amestecă până se tranformă într-un aluat omogen. Încorporează albuşul. Dă coca la frigider pentru 30 de minute. Presară făină pe suprafaţa de lucru şi întinde o foaie. Decupează aluatul în forme, pune-le într-o tavă cu hârtie de copt şi dă-le la cuptor pentru câteva minute.

Sursa foto http://baketotheroots.de

http://baketotheroots.de