Turtiţe cu caşcaval

turtite jpeg

Îţi recomand o plăcintă din blat pe bază de iaurt cu umplutură de caşcaval, un preparat simplu şi rapid. Rezultatul final va fi pur şi simplu delicios.

De ce ingrediente ai nevoie pentru turtiţe cu caşcaval Pentru aluat 250 g iaurt 1 plic praf de copt 400 g făină sare Pentru umplutură 350 g caşcaval pătrunjel mărar Pentru sos 200 ml iaurt grecesc 2 căţei de usturoi pătrunjel mărar

ulei, pentru prăjit

Perntru aluat, amesteci iaurtul cu praful de copt şi laşi la dizolvat, 10 minute. Torni compoziţia peste făină, presari sare şi frămânţi aluatul. Acoperi cu un prosop şi laşi la odihnit, circa 15 minute.

Pentru umplutură, speli şi tai mărunt mărarul şi pătrunjelul. Combini caşcavalul ras cu mărarul şi pătrunjelul.

Pentru sos, amesteci iaurtul grecesc cu usturoiul pisat, mărarul şi pătrunjelul.

Aluatul îl întinzi pe masa tapetată cu făină şi îl tai în 8 bucăţi egale. Întinzi fiecare bucată în fâşii subţiri, apoi pui în centru o lingură din compoziţia de caşcaval, uneşti marginile aluatului şi aplatizezi cu grijă turtiţa.

Pui uleiul la încins şi rumeneşti turtiţele, pe ambele părţi.

Serveşti cu sos.

Sursa foto www.lezzetliyemeklerperisi.com