Unt de mere

Untul de mere este asemănător gemului din acelaşi fruct, însă consistenţa sa este mult mai fină şi este o alegere ideală pentru mic dejun.
Ai nevoie de
15 mere
2 linguri scorţişoară
2/3 cană zahăr brun
2/3 cană zahăr tos
2/3 cană apă
zeama de la 1 lămâie
Descojeşte merele, scoate-le cutia cu seminţe şi taie-le cubuleţe. Pune-le într-o cratiţă, împreună cu sorţişoara, zahărul brun, zahărul tos şi apa. Amestecă uşor. După ce merele s-au închis la culoare, precum caramelul, şi se zdrobesc, dă untul deoparte şi lasă-l să se răcească. Pune-l într-un blender împreună cu sucul de lămâie şi lasă-l până capătă consistenţa unui piure. Dacă-l vrei mai gros, mai pune-l câteva minute pe foc. Pune untul în borcane şi ţine-l la frigider. Poate sta la rece o lună.
Sursa foto http://www.thingsimadetoday.com