Unt de mere

15545420172 2bb5717fcd b jpeg

Untul de mere este asemănător gemului din acelaşi fruct, însă consistenţa sa este mult mai fină şi este o alegere ideală pentru mic dejun.

Ai nevoie de

15 mere

2 linguri scorţişoară

2/3 cană zahăr brun

2/3 cană zahăr tos

2/3 cană apă

zeama de la 1 lămâie

Descojeşte merele, scoate-le cutia cu seminţe şi taie-le cubuleţe. Pune-le într-o cratiţă, împreună cu sorţişoara, zahărul brun, zahărul tos şi apa. Amestecă uşor. După ce merele s-au închis la culoare, precum caramelul, şi se zdrobesc, dă untul deoparte şi lasă-l să se răcească. Pune-l într-un blender împreună cu sucul de lămâie şi lasă-l până capătă consistenţa unui piure. Dacă-l vrei mai gros, mai pune-l câteva minute pe foc. Pune untul în borcane şi ţine-l la frigider. Poate sta la rece o lună.

Sursa foto http://www.thingsimadetoday.com

http://www.thingsimadetoday.com