Varză roşie înăbuşită, cu bacon. Reţeta lui Jamie Oliver

Trebuie să încerci această combinaţie de varză roşie cu bacon afumat. Vei descoperi că reţeta recomandată de bucătarul Jamie Oliver este uşor de preparat.
Ingrediente (4 porţii)
ulei de măsline 2 feliuţe de bacon afumat 1 lingură seminţe de fenicul, pisate într-un mojar 1 ceapă, curăţată şi tăiată felii 2 mere, descojite şi tocate bucăţele de 2-3 cm 1 ceapă roşie, fără cotor, tocată cât mai mare sare de mare piper negru măcinat 150 ml oţet balsamic 1 bucăţică de unt 1 legătură de pătrunjel, tocat
Mod de preparare
Torni o cantitate nu foarte mare de ulei de măsline într-o cratiţă, îl încingi şi adaugi baconul tocat şi seminţele de fenicul. Le rumeneşti până capătă o culoare frumoasă şi adaugi ceapa. Continui să le sotezi, acoperind cratiţa cu un capac, încă câteva minute. Adaugi bucăţelele de măr, apoi bucăţile mari de varză roşie. Condimentezi cu sare şi piper şi torni oţetul balsamic, apoi amesteci bine toate ingredientele din cratiţă.
Pui capacul iar şi continui să fierbi mâncarea la foc mic 1 oră, verificând şi amestecând varza cât mai des. La final, vei obţine o varză roşie dulce-acrişoară, uşor lipicioasă, şi vei dori să o mănânci imediat, direct din cratiţă. Dacă vrei, o aşezi într-o farfurie, pui o linguriţă de unt şi presari pătrunjelul tocat mărunt.
Sursa + foto: www.jamieoliver.com
Sfeclă şi varză roşie murată (digestie)
Sfeclă şi varză roşie murată (digestie)
Varză roşie murată, cu mere (sistemul digestiv)
Varză roşie murată, cu mere (sistemul digestiv)
Salată de varză roşie cu avocado copt FOTO
Salată de varză roşie cu avocado copt FOTO