Vedeta verii: tartă cu caise şi fistic

tarta cu caise si fistic jpeg

Martha Stewart ne recomandă o delicioasă tartă cu caise şi fistic, aşa că nu vei putea să-i rezişti acestui desert apetisant care este, pe bună dreptate, vedeta verii. Caisele şi fisticul tocat se combină armonios într-un singur strat, peste o cremă bogată, completate de un aluat foitaj dreptunghiular.

Ingrediente

1 cană + 1 lingură fistic nesărat, descojit şi prăjit ½ cană zahăr tos 8 linguri unt rece, nesărat, tăiat cubuleţe 1 ou 1 linguriţă esenţă de vanilie 1praf de sare făină, pentru suprafaţa de lucru 2 foi aluat foitaj (500 g) 570 g caise (cam 6 bucăţi), tăiate felii subţiri 1 gălbenuş 1 lingură smântână pentru frişcă 2 linguri zahăr brun 80 g gem de caise

Mod de preparare

Pui cana de fistic şi zahărul tos într-un robot de bucătărie şi amesteci, ca să se combine. Adaugi untul şi amesteci până se formează o pastă. Pui oul, esenţa de vanilie şi sarea şi omogenizezi, apoi dai compoziţia deoparte.

Pe o suprafaţă de lucru pudrată cu făină, apeşi marginile ambelor foi de aluat, ca să obţii o foaie mare. O întinzi ca să obţii un dreptunghi mare. O muţi într-o tavă de copt. Nivelezi compoziţia de fistic păstrată peste aluat, lăsând o margine liberă, de 2-3 cm.

Aranjezi feliile de caise deasupra, în 4 rânduri verticale, alternând direcţia în care pui caisele. Îndoi marginile aluatului, folosind degetul arătător, ca să formezi o margine mai ridicată. Dai tava la frigider 30 de minute.

Preîncălzeşti cuptorul. Amesteci gălbenuşul şi smântâna pentru frişcă. Ungi cu oul bătut marginile aluatului foitaj. Toci lingura rămasă de fistic şi îl presari, împrenă cu zahărul brun, peste caise. Dai la cuptor 35 de minute, rotind tava la jumătatea intervalului, până se rumeneşte aluatul şi fructele sunt suculente. O laşi să se răcească.

Între timp, încălzeşti 2 minute gemul de caise cu o lingură şi jumătate de apă, într-o cratiţă, la foc mic, amestecând, până când se subţiază gemul. Îl treci printr-o sită fină, deasupra unui bol mic. Ungi fructele cu glazura obţinută din gem.

Sursa + foto: www.marthastewart.com

www.marthastewart.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg