Vinete coapte cu usturoi

Secretul acestei reţete este să ţii vinetele la cuptor până se înmoaie şi sunt uşor aurii. Descoperă cât de bune sunt vinetele coapte cu usturoi!
De ce ai nevoie pentru vinete coapte cu usturoi
2 vinete
5 linguri ulei de măsline
sare
piper
zeama de la 1 lămâie
6 căţei de usturoi
Cum se prepară vinetele coapte cu usturoi
Dai drumul la cuptor. Tai vinetele spălate în jumătate pe lung şi crestezi cu cuţitul pulpa vinetelor. Zdrobeşti usturoiul şi-l amesteci cu 2 linguri de ulei de măsline şi zeama de lămâie, până obţii un sos. Stropeşti vinetele cu restul de ulei de măsline, în special în locul unde le-ai crestat. Le condimentezi cu sare şi piper după gust şi le dai la cuptor 20 de minute. După acest timp le ungi cu sosul de usturoi şi le mai dai la cuptor alte 25 de minute. Când s-a înmuiat pulpa vinetelor sunt gata.
Sursa foto https://cookingwithoutlimits.wordpress.com