Vinete la grătar cu salată de roşii picantă
Un preparat de post savuros şi sănătos, încearcă şi tu reţeta de vinete la grătar cu salată de roşii picantă!
900 g vinete
1/4 cană ulei
piper roşu măcinat sau boia
sare
50 g frunze de
z
oţet
330 g
iaurt g
Încălzeşti grătarul. Ungi feliile de vinete cu 1⁄4 cană ulei. Presari coriandru, piper roşu sau boia şi sare, după gust. Le ţii pe grătar 10-12 minute. Între timp, într-un castron mediu combini menta, ardeii iuţi, zeama de lămâie, oţetul, cele 3 linguri ulei de măsline şi potriveşti gustul cu sare. În acest dressing încorporezi roşiile, torni iaurtul şi laptele şi amesteci bine. Aranjezi vinetele pe un platou mare, deasupra pui salata de roşii şi torni sosul de iaurt. Poţi orna cu frunze de mentă, dacă doreşti.
Sursa: