Vinete umplute cu brânză feta

vinete jpeg

Vinetele sunt nelipsite din pieţe în aceste zile. După ce ţi-ai făcut rezerve de vinete copate, pentru iarnă, poţi prepara şi aceste delicioase vinete umplute cu brânză feta.

De ce ai nevoie

2 vinete mai mari

1 ceapă

2 căţei de usturoi

1 roşie

pătrunjel

100 g pesmet

125 g brânză feta

lămâie

ulei

sare

piper

Cum se prepară vinetele

Dai drumul la cuptor. Tai vinetele jumătăţi, apoi îndepărtezi cu o lingură o parte din miez. Le stropeşti cu zeamă de lămâie pentru a nu se înnegri.

Toci ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi miezul vinetelor. Sotezi ceapa şi usturoiul în ulei, până se rumenesc uşor, apoi adaugi miezul tocat şi mai ţii pe foc 5 minute. Laşi la răcorit şi amesteci cu roşia descojită tocată, pătrunjel, pesmet, brânză feta, sare şi piper. Aşezi vinetele scobite în tavă, pui umplutura şi dai la cuptor aproximativ 40 de minute.

Sursa https://cookingjourneyblog.com

https://cookingjourneyblog.com