Vişine în ciocolată FOTO

visine in ciocolata jpeg

Vrei să-ţi impresionezi musafirii cu un desert mai special? Am descoperit o reţetă care poate ţine piept şi celor mai rafinate prăjituri de Crăciun. Noi am preparat-o deja!

Pentru marţipan, ai nevoie de 450 g migdale măcinate (se găseşte în comerţ şi pudră), 460 g zahăr pudră, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 linguriţă esenţă de migdale, 2 ouă. Mai întâi, se amestecă migdalele măcinate prin râşniţa de cafea sau în robot cu zahărul pudră cernut, se face o adâncitură în mijloc şi se adaugă zeama de lămâie, esenţa de migdale şi ouăle. Se frământă puţin marţipanul obţinut, se modelează un baton, se presară cu zahăr pudră şi se înveleşte cu folie de plastic până se prepară. Se poate păstra la frigider în folie de plastic dacă nu se foloseşte tot. Dacă se întăreşte, se mai frământă cu puţin zahăr pudră.

Ingrediente (5 porţii)

20 vişine confiate (100 g) 50 ml coniac 200 g marţipan 150 g ciocolată cu lapte 50 g ciocolată neagră pentru glazură 50 g ciocolată albă pentru glazură

Mod de preparare

Aşezi vişine într-un castron şi pui coniacul peste ele. Amesteci şi laşi să stea două ore. Modelezi marţipanul într-un sul şi tai 20 de bucăţi.

image

Fiecare bucată de marţipan o modelezi într-o minge, iar în mijlocul fiecăreia faci o gropiţă cu ajutorul unei cozi de la o spatulă.

image

Scurgi vişinele de coniac, aşezi în gropiţa fiecărei mingiuţe câte o cireaşă şi le aşezi pe un grătar. Topeşti ciocolata cu lapte pe baie de aburi.

image

Torni glazura de ciocolată cu lapte pe bomboane şi laşi să se întărească. Glazurezi jumătate din bomboane cu ciocolată albă şi restul cu ciocolată neagră. Le pui pe hârtie şi laşi să se întărească.

image