Vită Bulgogi

bulgogi jpg

Bucătăria coreeană este una dintre cele mai sănătoase din lume, datorită utilizării pe scară largă a componentelor naturale și sezoniere din sursele lor alimentare.

Ingrediente

800 g mușchi fraged de vită

1 ceapă albă

2 fire ceapă verde

1 morcov mic

1 lingură ulei de susan prăjit

1 lingură semințe de susan prăjite

1 lingură ulei de gătit

Pentru marinată:

6 linguri sos de soia

3 linguri zahăr brun

2 linguri mirin

1 măr roșu

1/2 ceapă albă

1 lingură usturoi tocat

1 linguriță ghimbir tocat pipe

Mod de preparare

Amesteci ingredientele pentru marinată cu mixerul, până la omogenizare.

Tai carnea fâșii subțiri, o pui într-un bol și torni marinata. Amesteci cu mâinile, pentru ca sosul să acopere toată carnea. Adaugi apoi uleiul de susan, acoperi vasul cu folie alimentară și dai la frigider 4 ore sau peste noapte.

Preîncălzești o tigaie, adaugi puțin ulei de gătit, pui legumele tăiate și carnea și gătești până când toate ingredientele sunt pătrunse. Adaugi semințele de susan și amesteci. Servești cu orez simplu.