Pregăteşte din timp cămara pentru iarnă şi pune la borcan toată savoarea şi aroma afinelor, preparând un delicios gem, fără zahăr.

De ce ai nevoie pentru gem

1 kg afine

600 ml apă

2 linguri zeamă de lămâie

1 praf de sare

îndulcitor stevia, după gust

Cum se prepară gemul

Speli afinele, apoi le laşi la scurs şi le amesteci cu apa şi zeama de lămâie. Le pui pe foc şi laşi să fiarbă 10 minute, fără să acoperi vasul. Pui compoziţia în blender şi o pasezi până se omogenizează. Pui din nou gemul într-o cratiţă pe foc, adaugi îndulcitor, după gust şi laşi să fiarbă până când se îngroaşă gemul. După ce s-a răcit, îl pui în borcane sterilizate, pe care le înfiletezi şi le păstrezi la rece.

Sursa http://www.briana-thomas.com

Loading...