Ghiveci de legume
Azi e o zi din aia în care nu mai ştii ce să găteşti şi ai vrea ceva uşor, fără carne. Aşa că propunerea noastră este perfectă în aceste condiţii.
Ingrediente
3 cepe 4 cartofi 4 morcovi 3 dovlecei 2 vinete 1 conopidă 5 roşii moi 5-6 căţei usturoi 3 linguri ulei sare piper pătrunjel Mod de preparare
Cureţi rădăcinoasele şi cartofii şi le tai rondele, iar ceapa solzişori. Tai usturoiul mărunt. Vinetele şi dovleceii le speli bine, apoi le tai şi pe ele rondele. Conopida o rupi bucheţele. Dai roşiile prin răzătoare. Torni uleiul într-o cratită şi aşezi toate legumele, dai cu sare şi piper, amesteci uşor şi le bagi la cuptorul încins. Nu este nevoie de apă pentru că-şi vor lăsa ele lichid. Din când în când, scoţi oala şi o mişti stânga-dreapta. Nu amesteci cu lingura ca să nu rupi legumele. Când intră cu uşurinţă furculiţa în ele, le scoţi şi presari pătrunjelul.