Cum ar arăta cămara pentru iarnă fără câteva borcane cu gogonele murate? Descoperă toate ingredientele unei reţete din bunici, care ne impresiona şi ne plăcea foarte mult!

Gogonele murate - Ingrediente

2 kg gogonele verzi sau uşor coapte

3 l apă

3 linguri sare grunjoasă

2 rădăcini hrean

piper boabe

usturoi

frunze de ţelină

frunze de vişin

Gogonele murate - Mod de preparare

Speli gogonelele şi le aşezi întregi în borcane. Aşezi printre ele rădăcinile de hrean curăţate şi tăiate bucăţi, căţeii de usturoi întregi, boabe de piper şi frunzele de ţelină şi cele de vişin. Fierbi apa cu sarea şi o torni fierbinte în borcane. Ţii până a doua zi şi mai completezi cu saramură dacă mai este nevoie. Înfiletezi borcanele şi le păstrezi într-un loc răcoros.

Care sunt secretele pentru cele mai bune murături

Murături asortate în oţet de mere

Castraveciori în saramură

Cea mai simplă reţetă de struguri muraţi

 

 

 

Loading...