Ne-am obişnuit că gogonele sunt bune numai murate. Nimic mai neadevărat. Am uitat de cel mai simplu şi gustos care se poate face din aceste legume: gogonele prăjite. De ce ne place acest preparat uitat de mulţi? Vă lăsăm să descoperiţi singuri preparând reţeta noastră.

Gogonele prăjite. De ce ne place acest preparat uitat de mulţi - Ingrediente (4-6 porţii)

2½ căni făină
1½ cană mălai
sare
piper
1 ou
1 cană lapte bătut
1 linguriţă praf de copt
½ linguriţă bicarbonat de sodiu
2 gogonele de mărime medie, fără seminţe şi tăiate felii cât mai subţiri (cam 12-14 felii)
1½ - 2 căni ulei

Gogonele prăjite. De ce ne place acest preparat uitat de mulţi - Mod de preparare

Pui o cană de făină într-o farfurie mare adâncă.

Amesteci restul de făină cu mălaiul, sare, piper într-o altă farfurie adâncă.

Într-un alt vas, amesteci oul, laptele bătut, praful de copt şi bicarbonatul (ar putea fi o compoziţie care face bule şi spumoasă).

Treci fiecare felie prin făină, scuturi excesul. Apoi treci prin compoziţia de lapte bătut, şi apoi, la final, prin amestecul de făină cu mălai. Scuturi excesul. Pui feliile pe un grătar, deasupra unui vas. Procedezi la fel cu restul de felii.

Torni suficient ulei într-o tigaie, îl încingi 3-4 minute şi pui cu grijă câteva felii de gogonele şi laşi foc potrivit. Laşi să se prăjească până când devin aurii, cam 2 minute şi jumătate pe fiecare parte. procedezi la fel cu toate feliile. Serveşti imediat cu ce garnitură şi ce sos vrei.

sursa: http://www.browneyedbaker.com/

Mâncare de gogonele murate cu carne

Gogonele în saramură

Dulceaţă de gogonele

 

 

 

Loading...